2013. március 28., csütörtök

Mit együnk és mit ne?

Igazából ugyanazokat az élelmiszerek kellene elkerülni a terhesség alatt, amik egyébként sem nagyon javaslok máskor sem. Ezek a finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátok, feldolgozott élelmiszerek, hidrogenizált növényi olajok, finomított cukrok és glutén tartalmú ételek, amik különösen veszélyesek, mert elrabolják a testünktől a tápanyagokat, így különösen káros, ha terhes vagy.

Az általános tanácsom az, hogy a legtöbb boltban a legtöbb polcot kerüld el, és inkább járj piacra, vagy rendelj online egyenesen a termelőktől gyümölcsöt, zöldséget, húsféléket. Ha elolvasod, mennyi minden felesleges, sőt egészségtelen dolog van egy bolti felvágottban, sosem akarod majd megenni, nemhogy a gyereknek adni. Legalábbis én így voltam vele. Igazából, amint szokássá válik ezzel a szemlélettel vásárolni, már nem is kell felhívni a figyelmet többé.

Ételek, amelyeket érdemes kerülni a terhesség alatt (is):

• Finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátok és a feldolgozott élelmiszerek
A dobozos, zacskós, előre gyártott ételek az ellenségeink. Amihez „csak vizet” kell adni, ami édes vagy sós rágcsálnivaló, azok később megbosszulják magukat. Olyan vegyi anyagokat, édesítőszereket, és olajokat tartalmaznak, amik nemcsak túlzott súlygyarapodást okoznak, hanem növelik egyes betegségek kockázatát, mind a mamánál, mind a babánál. Ezekről írok részletesen a következőkben. Az epigenetikai tényezők olyan külső hatások, amelyek befolyásolják a gének alakulását. Amit eszünk lehet pozitív, vagy negatív hatással a csecsemő génjeinek fejlődésére, amelyek hatásai kiterjednek a jövő generációi számára. Ez azt jelenti, hogy ha mi egészségesen táplálkozunk, akkor lehetőségeket biztosítunk arra már most az unokáink számára is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése